luni, 6 august 2012

Castelul Bethlen-Haller- Cetatea de Balta

Castelul Bethlen-Haller din satul Cetatea de Balta judetul Alba a fost construit intre anii 1615 si 1624 de catre principele Transilvaniei, Gabriel Bethlen.
O postare extrem de bine documentata gasiti aici:
http://monumenteuitate.blogspot.ro/2011/01/castelul-bethlen-haller-din-cetatea-de.htmlDin pacate este cu circuit inchis si nu se poate vizita.

5 comentarii:

dreaQ spunea...

Ce tampenie...cu circuit inchis. Am fost acum 2 ani si nu ne-au primit cica "este o delegatie de la bucuresti...cu senatori". Pacat.

Roxana spunea...

Da, si noua ne-a parut tare rau ca nu am putut intra macar in curte...arata tare bine!

Monumente Uitate spunea...

Se poate vizita, dar este nevoie sa anuntati cu vreo luna inainte...
De cele mai multe ori, in weekend, e ocupat de tot felul de delegatii.
Cat despre partea cu Eugen Haller care a restaurat castelul in 1770, e o greseala recurenta care tot apare pe net si chiar pe panoul informativ din fata castelului. In curtea castelului e o inscriptie pe care scrie fain si frumos ca Nicolae (Miklos, Nicolaus) Bethlen e responsabil de renovare. Familia Haller intra in posesia castelului abia catre sfarsitul secolului al XIX-lea - inceputul secolului XX. Noi am scris despre castel, dupa ce ne-am documentat cat am putut de bine, tocmai pentru a veni in ajutorul exploratorilor :) http://monumenteuitate.blogspot.ro/2011/01/castelul-bethlen-haller-din-cetatea-de.html

Roxana spunea...

Multumesc de informatie!Imi place mult cum sunt documentate postarile voastre!

Monumente Uitate spunea...

Multumim :)